Фото: Ужгородська міська рада / Facebook

В Ужгороді вшанували пам'ять воїнів 128-ї Закарпатської бригади, яких вбила російська ракета на Запоріжжі (відео)

У понеділок ввечері, 6 листопада, на центральній площі Ужгорода сотні українців вшанували пам’ять загиблих героїв зі 128-ї Закарпатської бригади, які полягли внаслідок атаки росіян під час нагородження 3 листопада.

На місці громадяни запалювали свічки та виклали з них символічне число "128". Відповідні кадри з'явилися у мережі.

Організували захід "Творчі волонтери Ужгорода" та "Рух підтримки закарпатських військових".

"Це наша не перша акція покладання свічок. Ми робили таку ж акцію, коли сталася трагедія в Оленівці. Тоді, правда, було набагато менше людей. Зараз вирішили сповістити людей, бо знаємо, що це горе не залишає байдужим нікого. Вражає кількість людей, яка відгукнулася. Це дуже цінно та важливо, що ми знаходимо у собі сили приходити на такі зустрічі", — розповіла представниця організації "Творчі волонтери Ужгорода" Юлія Дуб, яку цитує "Суспільне".

На заході священники різних конфесій провели спільну молитву. Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

Що відомо про удар по українських військових на Запоріжжі

У прифронтовому селі на Запоріжжі 3 листопада російська ракета поцілила по скупченню військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яких зібрали та вишикували для урочистостей до Дня ракетних військ та артилерії. Є загиблі та поранені серед військових.

Закарпатська 128-ма бригада підтвердила загибель 19 військових унаслідок російського ракетного удару у Запорізькій області 3 листопада.

На Закарпатті 6 листопада оголосили триденну жалобу за загиблими військовими 128 бригади.

Працівники Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом загибелі військових і мирних мешканців під час обстрілу населеного пункту в Запорізькій області. У ДБР назвали його одним із пріоритетних завдань.

За даними ЗМІ, командир 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Дмитро Лисюк приїхав на нагородження військових із запізненням. Він прибув уже після атаки по скупченню бійців.

Нагадаємо, 6 листопада президент Володимир Зеленський повідомив, що Лисюка відсторонили від займаної посади на час розслідування. Очільник держави наголосив, що буде встановлено, хто конкретно порушив правила щодо безпеки людей у районі доступу аеророзвідки ворога. Він також запевнив, що всі винні понесуть покарання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.11.2023 00:16