Фото: Офіс президента

Удар росіян по 128-й бригаді: Зеленський заявив про відсторонення командира

Президент Володимир Зеленський заявив, що командира 128 окремої гірсько-штурмової бригади Дмитра Лисюка відсторонили від займаної посади на час розслідування.

Відповідну заяву гарант зробив під час відеозвернення.

Очільник держави наголосив, що у ході розслідування  буде встановлено, хто конкретно порушив правила щодо безпеки людей у районі доступу аеророзвідки ворога. Він також запевнив, що всі винні понесуть покарання.

"Командира бригади відсторонено на час слідства. Уся ситуація розбирається похвилинно... Жодного уникнення відповідальності", — йдеться у повідомленні.

Загибель військових на Запоріжжі: що відомо

У п'ятницю 3 листопада, у прифронтовому селі на Запоріжжі російська ракета вдарила по скупченню військових, яких вишикували для урочистостей до дня ракетних військ та артилерії. 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада підтвердила загибель 19 українських військовослужбовців.

У Закарпатській області було оголошено траур за загиблими воїнами 128-ї бригади. В адміністрації наголосили, що 6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу.

Працівники Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом загибелі військових і мирних мешканців під час обстрілу населеного пункту в Запорізькій області. У ДБР назвали його одним із пріоритетних завдань.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, командир 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Дмитро Лисюк приїхав на нагородження військових із запізненням. Він прибув уже після атаки по скупченню бійців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 21:33