Фото ілюстративне зі соцмереж

Ракетний удар по військових на Запоріжжі: ДБР порушило кримінальне провадження

Працівники Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом загибелі військових і мирних мешканців під час обстрілу населеного пункту в Запорізькій області. У ДБР назвали його одним із пріоритетних завдань.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Колектив Бюро висловлює глибоке співчуття близьким і рідним усіх загиблих та постраждалих під час цих трагічних подій", — йдеться в повідомленні.

У ДБР нагадали, що 3 листопада 2023 року під час ракетного удару, який ворог завдав ракетою типу "Іскандер" по селу на Запоріжжі, загинули та були поранені військовослужбовці 128 окремої гірсько-штурмової бригади та мирні мешканці. Вибуховою хвилею й уламками пошкоджено близько 30 будинків і господарчих споруд, розташованих поруч з місцем удару.

Зараз працівники Державного бюро розслідувань проводять слідчі дії, встановлюючи деталі обставин, які призвели до трагедії.

"Ініційовано службове розслідування дій військових посадових осіб, які організували захід до дня "Ракетних військ і артилерії" поблизу лінії фронту. Кримінальне провадження розпочато за статтею Кримінального кодексу України "Недбале ставлення військової службової особи до служби", — зазначили в ДБР.

 

Загибель військових на Запоріжжі: що відомо

У п'ятницю 3 листопада, у прифронтовому селі на Запоріжжі російська ракета вдарила по скупченню військових, яких вишикували для урочистостей до дня ракетних військ та артилерії. 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада підтвердила загибель 19 українських військовослужбовців.

У Закарпатській області було оголошено траур за загиблими воїнами 128-ї бригади. В адміністрації наголосили, що 6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу.

Працівники Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом загибелі військових і мирних мешканців під час обстрілу населеного пункту в Запорізькій області. У ДБР назвали його одним із пріоритетних завдань.

Нагадаємо, що командир 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Дмитро Лисюк приїхав на нагородження військових із запізненням. Він прибув уже після атаки по скупченню бійців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 13:15