Фото: Telegram-канал Івана Федорова

У Запорізькій ОВА зробили нову заяву щодо можливого прориву греблі Дніпровської ГЕС

Станом на вечір 23 березня ситуація на греблі Дніпровської гідроелектростанції контрольована. Наразі немає загрози її прориву.

Про це у Telegram-каналі повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Посадовець заявив, що на нараді за участі заступниці міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олени Крамаренко та голови Державної екологічної інспекції України Ігоря Зубовича обговорили найважливіші питання щодо екологічної ситуації, яка склалася в Запорізькій області внаслідок ворожих обстрілів.

"Одне із питань порядку денного — оперативна інформація щодо локалізації наслідків обстрілу ДніпроГЕС та поточна ситуація. І, звісно, аналіз можливих екологічних наслідків надалі", — написав Федоров.

Він також наголосив, що за даними "Укргідроенерго" — ситуація на греблі контрольована: немає загрози прориву греблі, а також не фіксується витік нафтопродуктів.

За словами Івана Федорова, зараз спостерігається зменшення концентрації нафтопродуктів у воді.

За даними директора "Укргідроенерго" Ігоря Сироти, у ніч на п'ятницю, 22 березня, у Запоріжжі по Дніпровській гідроелектростанції було два прямих влучання — пошкоджено ГЕС-1 та ГЕС-2. Наразі невідомо, чи вдасться відновити ГЕС-2, вона сильно пошкоджена.

Також повідомлялось, що внаслідок ворожого обстрілу стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро.

Відомо, що вранці російська ракета влучила в тролейбус, який рухався через дамбу Дніпровської гідроелектростанції. Там перебували люди, які їхати з або на робочу зміну.

Нагадаємо, раніше Володимир Курдицький в ефірі спільного національного телемарафонузаявив, що Росія здійснила найбільшу атаку на енергетику країни за весь час війни. Ворог цілив в різні об'єкти енергосистеми — генерацію, високовольтні підстанції, підстанції операторів розподілу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.03.2024 20:36