Фото: росЗМІ

"Вагнерівці" розбили у Білорусі сотні наметів: супутникові знімки

Під Осиповичами в Білорусі збудовано польовий табір, де можливо буде розміщуватися ПВК "Вагнера". Орієнтовна кількість найманців, які можуть там перебувати, становить вісім тисяч осіб.

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Видання BBC Verify отримало останні супутникові знімки території колишньої військової частини №61732 у селі Мета (Осиповичський р-н, Могильовська область) за 30 червня 2023. Там чітко видно, що будівництво польового табору завершено. Також вдалося підрахувати, що на фото приблизно 298 наметів. Видно, що це намети М-30, у яких у середньому може перебувати по 30 осіб. У такий спосіб обладнано місця для 8 940 осіб. Варто розуміти, що не всі намети є житловими — там також мають бути місця для господарських потреб: туалети, душові, столові тощо.

"Гаюн" вказує, що можна впевнено сказати, що табір розбитий приблизно для восьми тисяч осіб. Ці цифри збігаються з озвученими раніше російським виданням "Верстка".

Крім того, на знімку можна помітити також обладнані укріплення у північній частині колишньої військової частини. Водночас будь-якої будівельної чи військової техніки на знімку не помічено.

Фото: BBC Verify

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Білорусі почали зводити табори для розміщення терористів ПВК "Вагнера". Перший табір на вісім тисяч людей зводять за 200 кілометрів від кордону з Україною. Його облаштують в Осиповичах Могильовської області.

Відомо, що ввечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним. У прес-службі російського диктатора заявили, що власник ПВК "Вагнера" прийняв пропозицію самопроголошеного президента Білорусі про зупинення руху найманців на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги. Сам Пригожин підтвердив цю заяву та повідомив, що "вагнерівці" повертаються у польові табори. Пізніше у Кремлі заявили, що з Пригожина знімуть обвинувачення, а сам він поїде до Білорусі.

27 червня Лукашенко підтвердив, що власник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин прибув до його країни. Найманці нібито повинні поділитися з білоруськими військовими своїм досвідом.

Своєю чергою начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що Федеральна служба безпеки Росії отримала завдання ліквідувати очільника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина після спроби збройного заколоту у РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2023 21:27