Фото: Генштаб ЗСУ

"Вам аплодує Росія": Олещук виступив з нищівною критикою Безуглої щодо авіакатастрофи F-16

Під час масованої атаки окупантів 26 серпня Україна втратила винищувач F-16 та одного з кращих пілотів — Олексія Меся. Водночас інформація про такі інциденти не може видаватись миттєво у публічний простір і не може деталізуватись для медіа, адже наразі в нашій країні йде війна.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

"Безумовно, ми з'ясуємо причини авіаційної катастрофи. Ніхто нічого не приховував і не приховує. Все вище керівництво відразу отримало доповідь про катастрофу. Отримали попередній звіт і партнери зі Сполучених Штатів Америки, які уже долучилися до розслідування причин", — наголосив він.

За його словами, уже проводять детальний аналіз, йде розслідування. Олещук наголосив, що Україна має ретельно розібратись, що сталося, якими були обставини та на кому лежить відповідальність за цю авіакатастрофу. Також він наголосив, що інформація про такі інциденти не може видаватись миттєво у публічний простір і не може деталізуватись для медіа, адже наразі в Україні йде війна.

"Проте це байдуже для людей, які обрали Мар’яну Безуглу як інструмент для дискредитації вищого військового керівництва. Повісити усіх собак на військо не вийде. Тому я звертаюсь до народної депутатки, яка давно продала своє ім’я для досягнення цих мерзенних цілей. Мар’яно, прийде час, проситимете вибачення перед усім військом за те, що накоїли, сподіваюсь у суді", — зауважив Олещук.

Безугла

Джерело: Telegram-канал Миколи Олещука

Посадовець додав, що Безугла у черговий раз не лише вилила бруд на нього особисто, але й на Повітряні сили та дискредитувала виробників американської зброї. Водночас, за його словами, США є основним союзником України.

"Ви знову стали основним ньюзмейкером ворожої пропаганди й б’єте всі рекорди на російському телебаченні! Вам аплодує вся Росія! Не співпрацюйте, то хоча б не заважайте нам воювати", — додав він.

Нагадаємо, цього тижня Україна втратила перший F-16, який передали партнери. На жаль, загинув його пілот Олексій Месь. Це сталося 26 серпня під час відбиття наймасовішої за весь час російської комбінованої далекобійної атаки. Щобільше, офіційно це було перше бойове використання F-16. Інформацію про це підтвердив Генеральний штаб ЗСУ. Причини катастрофи має встановити слідство.

29 серпня на Хмельниччині відбулася церемонія прощання з Олексієм Месем з позивним "Мунфіш". Він був одним із перших льотчиків, який відправився до Сполучених Штатів Америки освоювати винищувачі F-16.

30 серпня аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що втрати серед і так обмеженої кількості переданих Україні винищувачів F-16 та підготовлених пілотів матимуть великий вплив на їхню експлуатацію в країні. Це стосується частини протиповітряної оборони та підтримки повітряно-наземних ударів.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2024 14:09