Фото: dan-news.info

Ватажка "ДНР" Пушиліна заочно засудили до 15 років в'язниці

Так званого очільника незаконного збройного формування "Донецька народна республіка" Дениса Пушиліна заочно засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України.

Зазначається, що прокурори в суді довели, що у вересні 2022 року Денис Пушилін скликав та провів позачергове засідання фейкової ради "ДНР". Там він ухвалив так званий закон про референдум "ДНР" з питання входження до складу РФ. 

Вже на підставі підписаного "головою" акту на тимчасово окупованих територіях в присутності озброєних військових РФ проведено незаконне "народне волевиявлення". 

Крім того, Пушилін неодноразово наголошував у підконтрольних медіа на необхідності приєднання тимчасово окупованої території Донецької області до РФ, тобто закликав до захоплення Росією території України. Також 30 вересня 2022 року ватажок так званої "ДНР" підписав із російським диктатором Володимиром Путіним "договір" про входження "ДНР" та нових окупованих територій Донецької області до складу Росії нібито на правах субʼєкта.

"За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок щодо ватажка незаконно створеної на території Донеччини "республіки". Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України)", — наголосили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, 21 грудня Державне бюро розслідувань оголосило у розшук заступника голови Держдуми Росії Олександра Бабакова та російського олігарха Євгена Гінера. Обох звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.12.2023 14:50