Фото: СБУ

Вбив цивільного під Куп’янськом та спалив його тіло: СБУ назвала ім'я рашиста

У Куп’янському районі Харківської області військовослужбовець 7-го окремого мотострілецького полку ЗС РФ Віталій Піддубний вбив цивільного та спалив його рештки, аби приховати сліди злочину.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Перебуваючи у складі сухопутних підрозділів агресора, він брав безпосередню участь у захопленні населених пунктів Куп'янського району та міста Балаклія у Харківській області", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що рашист ввечері, 31 липня, разом зі своїми побратимами-терористами приїхав у село Безмятежне Куп'янського району. Там окупант Піддубний пострілом в голову з автомата вбив керівника місцевого фермерського господарства, якого односельці ласкаво називали "Вуйком". Причина вбивства — патріотичні настрої чоловіка.

"Потім вбивця намагався приховати сліди свого злочину. Він відрубав від мертвого тіла українця голову та усі кінцівки, після чого переніс тіло потерпілого до автівки, на якій він приїхав, облив бензином і підпалив. Відрубані частини тіла росіянин приховав в іншому місці, яке наразі невідоме", — додали правоохоронці.

Військовому РФ повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Нагадаємо, 25 січня повідомлялося, що журналісти з'ясували імена 92 загиблих рашистів внаслідок удару по ПТУ в окупованій Макіївці. Більшість загиблих — мобілізовані із Самарської області.

Війна, 31.01.2023 17:19