Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Віртуальна реальність допоможе вилікувати наркотичну залежність? Несподівана заява вчених

Британські науковці тестують новий спосіб лікування наркозалежних людей. Йдеться про використання технологій віртуальної реальності, які можуть допомоги подолати наркотичну залежність.

Як повідомляє The Guardian, дослідження є одним із проектів британського уряду, які спрямовані на зниження кількості випадків передозування наркотиками за допомогою сучасних технологій. Наразі лише у цій країні передозування наркотиками щороку забирає майже 5000 життів. Це дослідження є одним з 11 проектів, які є частиною урядового плану.

Так, основою проекту буде досвід людей, які раніше вживали кокаїн. Саме це допоможе вченим створити певні реалістичні ситуації, які викликають бажання вжити наркотики. Дослідник залежностей з Королівського коледжу в Лондоні Паоло Делука зауважив, що світ віртуальної реальності повинен допомогти людям, які залежать від наркотиків, розірвати зв'язок між спокусливими сценаріями й вживанням кокаїну. За його словами, ці технології мають також дати наркозалежним час для відпрацювання стратегій відмови від наркотиків.

"Ми намагаємося краще зрозуміти сценарії, сигнали та взаємодії, які викликають потяг до кокаїну у людей, які його вживають", — наголосив вчений.

Дослідники зауважили, що саме у такий спосіб наука може суттєво зменшити потяг людей до вживання наркотичних речовин. Також цей підхід до лікування залежності має запобігти рецидивам у тих, хто раніше страждав від алкоголізму.

"Проте тестування цього підходу ще не завершене, тож рано ще говорити про нього як про метод лікування", — зауважує The Guardian.

Нагадаємо, раніше французькі науковці встановили, що сучасні люди часто можуть скаржитись на відчуття втоми, навіть попри відсутність фізичної активності. Цю втому може викликати речовина, яка накопичується в мозку людини, після певних розумових навантажень.

Важливо! Відповідний матеріал має винятково загальноінформаційний характер, а тому не може бути основою для встановлення діагнозу чи медичних висновків. Інформація у публікаціях на сайті заснована на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Для встановлення діагнозу або отримання медичної консультації, обов’язково зверніться до лікаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 28.10.2024 02:27