Фото: ілюстративне. Джерело: "Вікіпедія"

"Вдалий результат": ЗСУ уразили російську нафтобазу "Польова" у Курській області

Вночі 28 липня Сил оборони України уразили черговий стратегічний об’єкт російських окупантів. Під ударом опинилася нафтобаза "Польова" у Курській області.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Сьогодні вночі завдано удару по нафтобазі "Польова", що в Курській області РФ. Так, за інформацією розвідки, в районі розташування об’єкта працювали засоби протиповітряної оборони ворога. Надалі зафіксовані потужні вибухи та пожежа, ймовірно зайнялися ємності з нафтопродуктами", — йдеться у повідомленні.

Військові зауважили, що нафтобаза "Польова" налічує 11 резервуарів загальним об’ємом 7000 кубічних метрів та використовується, зокрема й для забезпечення потреб Збройних сил РФ. 

Крім того, за даними Генштабу, є дані й про потужні вибухи в районі електропідстанції в Курській області. Проте детальна інформація щодо наслідків ураження обох об’єктів наразі уточнюється.

"Завдання, в рамках єдиного замислу, виконано силами й засобами Служби безпеки України, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони... Сили оборони продовжують вживати всіх заходів, щоб підірвати воєнно-економічний потенціал російських окупантів та змусити РФ припинити збройну агресію проти України. Далі буде…" — резюмували у Генштабі.

Нагадаємо, вночі 28 липня у Курській області Росії було неспокійно. Місцеві жителі скаржилися на атаку безпілотників та пожежі. Росіяни запевняють, що на нафтобазі загорілися одразу три резервуари. На місце події виїхали всі пожежні розрахунки.

Водночас, за даними російського пабліка Mash, також вибух був у місті Суджа, а у Медвенському районі спалахнув будинок. 

Додамо, у ніч та вранці 27 липня росіяни повідомляли про атаку безпілотників на військовий аеродром Дягілєво і нафтопереробний завод у Рязані. У мережі публікують кадри з дронами у небі над російським регіоном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2024 12:14