Фото ілюстративне. Джерело: Державна прикордонна служба України

Вдавав із себе дитину й хотів потрапити на матраці до Румунії: прикордонники затримали ухилянта-дивака

У Закарпатській області прикордонники затримали 29-річного жителя Коломиї, який планував поплисти до Румунії на надувному матраці.

Про це розповіли у прес-центрі Державної прикордонної служби України.

Українець вже не вперше вдається до подібних "штурмів" кордону. Раніше він робив спробу втекти з України через Одеську область.

"Попри неодноразові попередження прикордонників та всупереч здоровому глузду, впертий відчайдух планував перепливати повноводну Тису. Про серйозність намірів прикарпатця красномовно свідчив плавзасіб, яким чоловік збирався "штурмувати" смертельно небезпечну водну перешкоду", — йдеться у повідомленні.

прикордонники

Фото: Державна прикордонна служба України

Щоби не привертати до себе увагу, чоловік вирішив "замаскуватися" за допомогою дитячої рожевої шапки, "аби здаватися дитиною".

"Для таких затятих екстремалів передбачено штраф від 3400 до 13600 гривень або 15 діб арешту", — зазначили у прикордонній службі.

Це вже не перший подібний випадок. У серпні 26-річний мешканець Закарпаття, щоб виїхати до Угорщини, намагався видати себе за 15-річного підлітка.

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомляв, що цього року прикордонники відмовили у виїзді за межі України 43 тисячам громадян. Більшість із тих, хто намагався виїхати за межі нашої країни, — чоловіки. За його словами, відмови робили з різних причин, але насамперед через те, що особи не відповідали умовам перетину кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 03:32