Затримання втікачів за кордон. Джерело: ДПСУ

Ухилянтів знімали з паркану: прикордонники розповіли, як чоловіки намагаються втікати в Румунію

За останні сім днів прикордонники Чернівецького загону на кордоні з Румунією та Молдовою в 31 випадку затримали 38 чоловіків. Усі вони робили спроби незаконного перетину кордону.

Про це повідомила прес-служба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України — Західний кордон.

"Прикордонники відділу "Шибени" затримали п’ять чоловіків, які, попри складні погодні умови, все ж наважилися незаконно потрапити до Румунії через важкопрохідну гірську ділянку кордону", — йдеться в повідомленні.

Прикордонники додали, що на не менш складній ділянці відділу "Фальків" двоє чоловіків вирішили скористатися автомобілем підвищеної прохідності. Але їхній намір зафіксувала фотопастка, і "мандрівників" згодом затримала група реагування.

"А охоронці кордону відділу "Кельменці" буквально зняли з загороджувального паркану двох мешканців Дніпропетровщини, яких від сусідньої країни вже відділяли декілька метрів. Решту порушників затримано на контрольних постах", — розповіли про ще один випадок прикордонники.

Вони підсумували, що всіх затриманих доставлено в прикордонні підрозділи та притягнено до відповідальності за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України.

Нагадаємо, що декілька днів тому на кордоні зі Словаччиною затримали провідника та п'ятьох громадян України, які намагалися втекти за кордон. Порушники мали сказати контрольне слово "картопля" під час посадки в автомобіль, яким їх мали доправити до кордону зі Словаччиною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 14:58