Фото: Олег Синєгубов / Telegram

Вечірній обстріл Харкова: російська авіабомба поцілила по будівлі Держпрому (фото)

Ввечері 28 жовтня під час авіаобстрілу Харкова ворожий снаряд поцілив по будинку Державної промисловості. 

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, будівля перебуває під охороною ЮНЕСКО і є пам'яткою архітектури.

"Будівля Держпрому в Харкові під охороною ЮНЕСКО і є пам‘яткою архітектури. Росіяни вдарили по ній авіабомбами. Вони гірші за нацистів, звичайні мр*зі", — зауважив Єрмак.

Водночас голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов уточнив, що, за попередніми даним правоохоронців, окупанти вдарили по місту ФАБ-500. Обстріл відбувся близько 21:00.

Внаслідок удару зруйновано кілька поверхів адмінбудівлі. Попередньо, постраждали шестеро місцевих мешканців. Всі вони перебувають у легкому та середньому станах. 

Оновлено 23:25

За даними Національної поліції, кількість постраждалих зросла восьми, серед них — поліцейський.

Також через обстріл частково зруйновані приміщення другого та третього поверхів адміністративної будівлі. Пошкоджені також житлові будинки, лікарня та навчальні заклади поруч.

Нагадаємо, ввечері 28 жовтня війська країни-агресорки також ракетами вдарили по Кривому Рогу. Через ворожу атаку постраждали 10 місцевих мешканців. До того ж пошкоджений триповерховий житловий будинок.

Також у ніч на 28 жовтня російська армія застосувала проти України ударні безпілотники типу "Шахед", а також дрони невстановленого типу. Силам оборони вдалось знищити 66 ворожих об'єктів, але є і влучання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 23:03