Фото: Офіс генпрокурора

Вела Telegram-канал екс-прем'єра Азарова з антиукраїнськими закликами: у Києві судитимуть чиновницю РДА

У Києві судитимуть чиновницю однієї із столичних райдержадміністрацій, яка була адміністратором Telegram-каналу екс-прем’єр-міністра України Миколи Азарова. У дописах, які вона публікувала у мережі, підозрювана виправдовувала збройну агресію Росії проти України. Посадовиці загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно посадовиці столичної РДА за фактами закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування та визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України", — йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка на момент вчинення злочину працювала начальником організаційного відділу в одній із столичних райдержадміністрацій. Вона координувала пропагандистську діяльність екс-прем’єр-міністра у його Телеграм-каналі, а також на сторінках у соцмережах. До того ж обвинувачена організовувала антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

"Співпрацю з колишнім посадовцем жінка почала ще 2015 року і не припинила її ані після повномасштабного вторгнення до України, ані після ракетних обстрілів столиці. Антиукраїнські заяви екс-прем'єр-міністра у його Телеграм-каналі вона готувала навіть у день початку повномасштабного вторгнення, ілюструючи допис фотографіями руйнувань столиці", — заявили в Офісі генпрокурора.

Відповідно до висновку експертиз такі публікації містять публічний заклик до насильницької зміни встановленого в Україні конституційного ладу. Наразі посадовиця перебуває під вартою.

Нагадаємо, 12 жовтня екс-прем'єру Миколі Азарову повідомили про підозру. За даними СБУ, його звинувачують у державній зраді. Він переховується за межами України та активно співпрацює з російськими спецслужбами, а також виконує їхні вказівки щодо проведення підривної діяльності проти нашої держави.

Додамо, 1 листопада Миколі Азарову оголосили про нову підозру. Його звинувачують у діяльності на користь Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.02.2024 19:10