Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Велике інтерв'ю Зеленського українським журналістам: які головні тези озвучив президент

Президент України Володимир Зеленський дав велике інтерв’ю українським медівникам. Його транслювали в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

План перемоги

Головною темою, навколо якої відбувалася розмова, став План перемоги, який запропонувала Україна та ставлення до нього наших союзників. Зокрема, Зеленський зазначив, що США одразу дали фідбек на нього, тож Київ очікує на візит делегації Білого дому, щоб продовжити обговорення.

Також він зауважив, що ті, хто критикує План перемоги, наприклад, пункт у ньому про запрошення України в НАТО, не мають жодної альтернативи. При цьому таємні додатки Плану перемоги не покажуть тим країнам, хто не допомагає Україні зброєю або не має чим допомогти.

При цьому Україна не проти мирних пропозицій інших країн, якщо вони здатні об'єднати світ навколо одного плану.

Допомога Україні

Володимир Зеленський запевнив, що Україна протягом жовтня-грудня отримає цілу низку пакетів допомоги від США. Про них оголошуватимуть кожні два-три тижні.

За словами українського президента, Україна перебуває ближче до НАТО зі США, ніж колись, однак Німеччина продовжує займати скептичну позицію.  Зеленський акцентував, що запрошення України до НАТО не підпишуть ті країни, які хочуть залишити місце діалогу з Росією.

Проте якщо партнери хочуть, щоб Україна сідала за стіл переговорів з Росією, то повинні забезпечити українців зброєю. До того ж, за його словами, експорт українських дронів можливий лише до країн "Рамштайну". Адже вони допомагають нашій країні та виділяють кошти на виробництво безпілотників.

Окрім того, президент Зеленський наголосив, що в Україні не збиралися створювати жодної ядерної зброї. Це був вкид інформації від окремих медіа.

Мобілізація в Україні

Володимир Зеленський наголосив, що мобілізаційний вік в Україні знижувати до 18 років ніхто не планує, хоча партнери хотіли би цього. Своєю чергою, про економічне бронювання говорити зарано, оскільки уряд не може знайти збалансоване рішення. На думку президента, професія не може вважатися критерієм для бронювання.

Український президент також висловився про операцію Збройних сил України в Курській області. На його переконання, вона зупинила "інформаційну політику росіян про їхню перемогу".

Нагадаємо, Володимир Зеленський також заявив, що План перемоги є "на столі" у багатьох країн світу, і тепер від них залежатиме, як вони поставляться до таких ініціатив.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2024 19:27