Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

США нададуть одразу декілька пакетів допомоги Україні до кінця року, — Зеленський

Упродовж жовтня-грудня Сполучені Штати Америки готові надати Україні цілу низку пакетів військової допомоги. Їх вартість — від 500 до 750 мільйонів доларів.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю, яке прозвучало в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Він зауважив, що два дні тому у нього відбулася розмова з президентом США Джо Байденом, під час якої американський лідер оголосив про новий пакет допомоги Україні.

"Також домовилися, що це частина плану, ми отримуватимемо раз на два-три тижні пакети посилення армії. Деталей не скажу. Пакети, думаю, будуть великі — від пів мільярда до 750 мільйонів доларів. Це потрібно, щоби найближчими місяцями — в жовтні-грудні — максимально посилити Україну", — розповів український президент.

Як відомо, 16 жовтня президент США Джо Байден оголосив про черговий пакет воєнної допомоги Україні. До нього ввійшло озброєння загальною вартістю 425 мільйонів доларів. Серед американської допомоги засоби протиповітряної оборони, боєприпаси класу "повітря-земля", бронетехніка та "критично важливі боєприпаси".

Також у Білому домі запевнили, що найближчими місяцями Україна отримає від США додаткове озброєння, у тому числі сотні перехоплювачів ППО, десятки тактичних систем протиповітряної оборони, додаткові артилерійські системи, значну кількість боєприпасів, сотні бронетранспортерів і бойових машин піхоти, а також тисячі броньованих машин.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що перевагою українських далекобійних дронів є низька вартість порівняно з ракетами. До того ж вони зарекомендували себе ефективним і точним озброєнням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2024 17:47