Фото: ДПСУ

Везла в Угорщину на замовлення "знайомих": прикордонники виявили в українки бойову гранату (фото)

На кордоні з Угорщиною прикордонники виявили у 24-річної українки бойову гранату Ф-1. Вона нібито везла її до сусідньої країни на замовлення "знайомих".

Відповідне повідомлення опублікувала Державна прикордонна служба у своєму Telegram-каналі.

У ДПСУ наголосили, що тренований на пошук зброї службовий собака прикордонників відреагував на дорожню сумку 24-річної українки, яка подорожувала автівкою до Будапешта. І в багажі виявили: гранату Ф-1 та патрон калібру 5.45. 

"За словами українки, везла це за кордон на замовлення "знайомих". Утім, тепер їй загрожує кримінальна відповідальність за статтею "Незаконне поводження зі зброєю", що передбачає до семи років вʼязниці", — йдеться у заяві прикордонників.

Раніше жителька Києва знайшла гранату у власному під'їзді та викликала патрульну поліцію. Правоохоронці виявили предмет, схожий на бойову гранату із запалом.

Нагадаємо, у Харківській області правоохоронці затримали чоловіка, який закидав гранатами дачний кооператив. Інцидент стався вранці 6 червня у селі Мала Данилівка. Зокрема, до поліції зателефонувала жінка, яка почула щонайменше три вибухи.

Раніше повідомлялося, що на столичній Оболоні працівники поліції затримали чоловіка за хуліганські дії у приміщенні банку. У нього була при собі граната. У чоловіка виник конфлікт з працівниками установи через надання фінансових послуг. У результаті клієнт банку погрожував підірвати приміщення. Бійці КОРД спільно з оперативниками територіального підрозділу затримали 46-річного чоловіка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.07.2024 16:39