Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Вибухи у Києві через атаку "шахедів": влада повідомляє про влучання у житловий будинок

Пізно ввечері у четвер, 21 грудня, російські загарбники випустили по Україні кілька груп ударних дронів-камікадзе. Після 23:30 у столиці працювала протиповітряна оборона по "шахедах". Пізніше влада повідомила про влучання по житловому будинку.

Так, за словами мера Віталія Кличка, сталося влучання в житловий будинок у Соломʼянському районі.

"Палає на верхніх поверхах. Екстрені служби на місці", — повідомив очільник столиці.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак також поінформував про влучання в житловий будинок у Києві російського "шахеда". 

"Вони воюють з цивільними. Росіяни — це терористична нація", — написав Єрмак у Telegram.

Мапа укриттів Києва

Під час повітряної тривоги у місті мешканцям важливо перебувати у безпеці. Одним із найбезпечніших місць є укриття цивільного захисту. Загальна кількість захисних споруд, зокрема найпростіших укриттів і подвійного призначення, в Києві на сьогодні складає понад чотири тисячі обʼєктів.

Мапа укриттів Києва доступна на порталі https://gis.kyivcity.gov.ua/shelter/ та у застосунку "Київ Цифровий". Щоб подивитися мапу в застосунку, необхідно натиснути "Більше сервісів" та в розділі "Безпека" вибрати відповідний пункт.

Нагадаємо, 21 грудня російські окупанти півтора десятка разів атакували Нікопольщину у Дніпропетровській області. Внаслідок російських атак загинули двоє жінок 60 та 46 років. Також поранено 86-річного чоловіка. Його рятувальники витягли з потрощеного будинку.

Крім того, у четвер війська країни-агресорки завдали удару по Торецьку Донецької області. Рашисти скинули дві авіабомби прямо на шахту, у якій на той момент перебували гірники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.12.2023 00:00