Фото: Офіс президента

Від початку війни в Україні на Зеленського було скоєно понад 12 замахів, — Independent

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України на життя президента Володимира Зеленського було скоєно понад 12 замахів. Один з них планувалося здійснити на секретній зустрічі у Києві перед початком війни. 

Про це пише TrueUA з посиланням на Independent.

"Українські офіційні особи кажуть, що Зеленський пережив понад 12 замахів на його життя з боку російських сил із початку війни у лютому минулого року", — йдеться у повідомленні.

Інформацію про це описує у власній книзі "Битва його життя: всередині Білого дому Джо Байдена" Кріс Віппл — автор книг про адміністрації різних президентів США. Публіцист у своїй книзі стверджує, що в період перед повномасштабним вторгненням в Україну з таємним візитом прибув директор ЦРУ Вільям Бернс, який, за дорученням президента США Джо Байдена, мав розповісти Зеленському "точні деталі змов росіян".

Саме на цій зустрічі терористи і планували здійснити один із замахів на Зеленського. Проте завдяки даним розвідки США, замах вдалося попередити.

"Розвідка США попередила Зеленського про загрозу вбивства на секретній зустрічі у Києві перед початком війни. Інформація була настільки докладною, що допомогла силам безпеки України запобігти щонайменше двом замахам РФ на президента", — зазначає видання.

Нагадаємо, 21 грудня повідомлялося, що російські спецслужби готувалися ліквідувати очільника української розвідки Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова. Але СБУ попередила цей замах.

Події, 16.01.2023 21:31