Фото: Генштаб ЗСУ

Відбито понад 50 атак противника: Генштаб повідомив, де тривають запеклі бої

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. 

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що підрозділами Сил оборони України було відбито понад 50 атак противника. Найзапеклішими залишаються бої за райони населених пунктів Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка. 

Авіація Сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки і два склади боєприпасів противника.

Крім того, за даними Генштабу, окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. Зокрема, в місті Токмак, на блокпостах російські загарбники обмежують пересування громадян України, які не отримали паспорти Російської Федерації. Окупанти цілеспрямовано та навмисно обшукують транспортні засоби без подальшої можливості заїхати в місто. За відсутність російського паспорта погрожують громадянам України забороною в’їзду в місто. Своєю чергою, представники ФСБ, під час обшуків помешкань погрожують місцевим громадянам України втратою роботи та проблемами з працевлаштуванням без російського паспорта.

Нагадаємо, окупанти все ще не полишають спроб взяти Бахмут. Але протягом останнього тижня кількість атак ворога зменшилася.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.04.2023 18:37