Фото: скріншот з відео

Відео для пропаганди: cвященники УПЦ МП причащали вірян через ґрати брами у Лаврі

У п’ятницю, 21 квітня, у Києво-Печерській лаврі представники Української православної церкви московського патріархату показово проводили причастя для вірян через ґрати брами. Вони знімали дійство на відео, щоб імітувати гоніння церкви.

Про це повідомили в соціальних мережах.

Ще 29 березня в УПЦ МП закінчився договір оренди приміщень Національного заповідника Києво-Печерська лавра. Сьогодні ж на відео можна побачити, що священники московського патріархату з одного боку брами закликають своїх прихильників підходити і отримувати причастя через ґрати. 

"Попи УПЦ МП сьогодні зранку влаштували причастя для вірян через зачинені ґрати Києво-Печерської лаври", — пишуть у соцмережах.

Також представники УПЦ МП фільмують процес на відео. Ймовірно, згодом російська пропаганда це відео використає, щоб ілюструвати боротьбу України з церквою.

Нагадаємо, 21 квітня Київський апеляційний суд залишив митрополита УПЦ Московського патріархату Павла Лебедя під цілодобовим домашнім арештом. Ідентичний запобіжний захід обрав і суд першої інстанції.

Відомо, що на території Національного заповідника Києво-Печерська лавра продовжує працювати спеціальна комісія мінкульту. Ревізори виявили, що охорона Української православної церкви московського патріархату заради розваги кидала ножі у дерев’яні двері XVIII століття.

Варто відзначити, що в Україні триває робота з повернення під протекторат держави храмів, які орендує Українська православна церква Московського патріархату. Йдеться не лише про Києво-Печерську лавру, а й про Почаївську лавру в Тернопільській області та Святогірську — на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.04.2023 15:25