Фото ілюстративне. Джерело: today.ua

Відключення світла: 17 травня по всій Україні діятимуть графіки обмеження електроенергії

У п'ятницю, 17 травня, в усіх областях України застосовуватимуть погодинні відключення електроенергії. Вони діятимуть з 00:00.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Увага! Завтра, 17 травня, графіки погодинних відключень (ГПВ) для побутових та промислових споживачів будуть діяти по всій Україні з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00. Диспетчерський центр "Укренерго" вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону", — зазначили в компанії.

Де знайти графіки відключень?

Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання електроенергії, можна буде:

  • в кабінеті споживача;
  • на офіційних сайтах обленерго;
  • на офіційних сторінках обленерго у соцмережах.

В "Укренерго" пояснили, що причина обмежень — збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня.

"Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується", — заявили в компанії.

Фото: "Укренерго"

Нагадаємо, раніше радник прем’єр-міністра України, член Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко заявив під час брифінгу в "Медіацентрі Україна — Укрінформ", що в Україні через дефіцит в енергосистемі наразі діють обмеження електроенергії. Імовірно, вони триватимуть ціле літо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.05.2024 20:05