Фото ілюстративне зі соцмереж

Відключення світла в понеділок: в "Укренерго" оприлюднили графіки на перший день тижня

У понеділок, 10 червня, в Україні знову введуть графіки відключення електроенергії. Однак вони не діятимуть упродовж усієї доби, мали ще на чотири години у денну пору.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Завтра, 10 червня, на всій території України обленерго застосовуватимуть графіки відключень для промислових і побутових споживачів з 16:00 до 22:00", — повідомили в компанії.

В «Укренерго» пояснили, що причина відключень цього разу — зростання споживання на початку робочого тижня.

"Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, обмежуватися не буде", — додали в компанії.

Заява "Укренерго"

Джерело: "Укренерго"

Сьогодні зранку генеральний директор Yasno Сергій Коваленко повідомив, що в неділю ввечері, 9 червня, в Україні не вимикатимуть електроенергію. Усі графіки відключення світла скасовані. За попередньою інформацією, вони мали діяти 9 червня з 20:00 до 22:00, але тепер у цей період часу українці будуть зі світлом.

Нагадаємо, нещодавно перший заступник міністра енергетики України Юрій Власенко заявив під час "Години уряду" у Верховній Раді, що в суботу, 8 червня, в Україні введуть новий порядок застосування графіків погодинних відключень. Він працюватиме у тестовому режимі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.06.2024 19:38