Фото: infobae.com / ілюстративне

Відкрив аварійні двері й вийшов на крило: у Мексиці затримали пасажира літака

У Мексиці чоловік на злітній смузі відкрив аварійні двері літака і вийшов на його крило. Пасажири судна переконані, що він врятував їхні життя.

Про це повідомляє BBC.

Неординарний інцидент трапився ще 25 січня — приблизно через три години після запланованого вильоту рейсу з Мехіко до Гватемали. За даними джерела, літак на кілька годин застряг на злітно-посадковій смузі без води та кондиціювання. Його зліт затримувався через проблеми з технічним обслуговуванням.

Один із пасажирів відкрив аварійні двері й вийшов на крило. Через це повітряне судно довелося замінити. Хоча ніхто від цього не постраждав, чоловіка затримала поліція. 

Цікаво, що інші пасажири вважають його вчинок своїм порятунком. Щонайменше 77 з них написали спільну заяву, в якій підтримали чоловіка. 

"Всі пасажири рейсу CDMX — Гватемала AM 0672 заявляють, що пасажир на борту, який відкрив аварійний ілюмінатор, діяв для захисту всіх, за підтримки всіх, оскільки затримка і нестача повітря створювали небезпечні умови для здоров'я пасажирів. Він врятував нам життя", — йдеться у записці пасажира, написаній від руки.

Наразі невідомо, чи пред’явила поліція чоловіку звинувачення.

Раніше у Бельгії сталася авіакатастрофа. Там не зміг злетіти пасажирський літак, після чого врізався в автомобіль на трасі. Інцидент стався неподалік аеродрому міста Спа.

Нагадаємо, що в травні минулого року в Іспанії під час показового польоту розбився винищувач F-18. Авіатроща сталась на території авіабази в іспанській провінції Сарагоса. Літак належав повітряним силам Іспанії. Він упав неподалік від жвавого шосе, на щастя, ніхто не постраждав. Пілот устиг катапультуватись.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.01.2024 03:58