Фото: соцмережі

"Відмінна бойова робота воїнів": Повітряні сили відзвітували про масове збиття безпілотників

У середу, 3 травня, Збройні сили України знищили на півдні нашої країни чотири російські безпілотники. Ворожі БпЛА були збиті на території Миколаївської та Херсонської областей.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Зазначається, що 3 травня 2023 року на Миколаївщині та Херсонщині силами та засобами протиповітряної оборони Повітряне командування "Південь" знищено чотири російські безпілотні літальні апарати: два — ударні БпЛА "Ланцет", один БпЛА "Мерлін-ВР" та один БпЛА оперативно-тактичного рівня.

"Відмінна бойова робота воїнів мобільних вогневих груп радіотехнічної бригади імені Богдана Хмельницького та Херсонської зенітної ракетної бригади", — йдеться у повідомленні.

Повітряні сили знищили ворожі безпілотники

Вибухи біля Кремля

У середу, 3 травня, близько 03:00 ночі біля стін Кремля у Москві пролунали два вибухи. У прес-службі президента Росії Володимира Путіна заявили, що російські військові та спецслужби вивели з ладу два дрони, які нібито хотіли атакувати Кремль.

У соціальних мережах поширюють відеозапис нібито удару безпілотного літального апарату по Кремлю. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіна у Кремлі під час інциденту не було, він перебував на своїй дачі у Підмосков'ї. 

У прес-службі президента України Володимира Зеленського заперечили причетність Києва до удару БпЛА по Кремлю. Після цього інциденту в мережі почали публікувати меми, що пов'язані з атакою.

Також повідомлялось, що Росія готує масштабний терористичний акт, затримуючи в Криму велику групу диверсантів, а потім заявляючи про дрони над Кремлем. Таким чином РФ намагається виправдати свої атаки по цивільних людях в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 17:49