Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Відправлення військ КНДР в Україну: у США відреагували на задуми Путіна

Представник Пентагона 26 червня висловив думку про те, що північнокорейські війська стануть "гарматним м'ясом", якщо їх відправлять на війну разом з російськими військами в Україні. Такі сценарії розглядалися в пресі на тлі посилення військової співпраці між КНДР та Російською Федерацією.

Про це повідомляє південнокорейське видання Yonhap.

Прес-секретар Пентагона генерал-майор Пет Райдер зробив цю заяву, оскільки поглиблення військового союзу між Пхеньяном і Москвою дало привід для чуток про те, що Росія потенційно може попросити КНДР виділити свої війська для допомоги військовим зусиллям в Україні.

"Якби я був північнокорейським військовим керівником, я засумнівався б у своєму рішенні відправити свої війська як гарматне м'ясо в незаконній війні проти України", — заявив Райдер на брифінгу для преси. 

Представник Пентагона також наголосив, що "ми бачили такі жертви, але, знову ж таки, ми стежитимемо за цим".

Нагадаємо, за даними The Washington Post, Росія, чиї запаси боєприпасів вичерпується, покладається на своїх небагатьох союзників, тоді як ізольована Північна Корея шукає способи заробити гроші. Договір "всеосяжне партнерство" між російським і північнокорейським диктаторами дає формальні підстави для постачань боєприпасів із КНДР в Росію.

Своєю чергою Північна Корея упродовж півроку могла передати Росії приблизно 1,6 мільйона артилерійських боєприпасів. Їх рашисти активно використовують у війні в Україні.

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни зробили висновок, що Володимир Путін прагне створити коаліцію країн, які підтримують Росію. Він спробує позиціювати це нове об'єднання як начебто реальну альтернативу НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2024 06:41