Фото: ДБР

Відсоток за небіжчика: у Миколаєві правоохоронець "мутив бізнес" із ритуальним агентством

Начальник сектору одного з правоохоронних органів Миколаєва вигідно співпрацював із менеджером місцевого ритуального агентства, передаючи конфіденційну інформацію про померлих з адресами та контактами родичів.

Про це повідомило Державно бюро розслідувань України.

Далі за схемою агентство телефонувало родинам померлого та пропонувала свої послуги. Після цього ритуальна фірма платила правоохоронцю відсоток із "прибутку" за кожного небіжчика, яких у день могло бути декілька.

"Працівники ДБР спільно зі ДВБ Нацполіції повідомили про підозру начальнику сектору одного з правоохоронних органів Миколаєва, який системно продавав конфіденційну інформацію ритуальному агентству", — йдеться в повідомленні.

Наразі правоохоронцю висунули підозру в несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства (ч. 2 ст. 361-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років.

ДБР

Фото: ДБР

Нагадаємо, наприкінці серпня працівники Державного бюро розслідувань спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції України викрили заступника начальника Управління забезпечення діяльності у південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань. Він вимагав гроші за можливість залучення іноземних інвестицій. Громадяни Ізраїлю звернулись до органу з питань виконання покарань щодо реалізації бізнес-плану з розташування на будівлях та спорудах однієї з виправних колоній в Одесі сонячних батарей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.09.2023 10:23