Фото: ілюстративне. Джерело: biz.today.ua

Відстрочка для аспірантів-контрактників: Комітет освіти пропонує внести зміни до законопроекту про мобілізацію

У вівторок, 13 лютого, Комітет Верховної Ради з питань освіти та науки рекомендував виключити з урядового законопроекту про мобілізацію норму про аспірантів-контрактників.

Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу" Роман Грищук.

"Щойно комітет освіти на своєму засіданні прийняв пропозицію подати комітетську правку про виключення норми про аспірантів-контрактників", — написав він у Telegram.

За його словами, цю пропозицію розглядатимуть в профільному Комітеті з питань національної оборони та розвідки.

Роман Грищук

Скріншот з Telegram-каналу Романа Грищука

Варто додати, що 12 лютого нардепка від "Слуги народу", член Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки Юлія Гришина запропонувала не позбавляти аспірантів-контрактників права на відстрочку. Вона подала відповідну поправку до оновленого законопроекту про мобілізацію, оскільки, за її словами, таке обмеження суперечить Конституції України та закону "Про вищу освіту".

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада підтримала в першому читанні урядовий законопроект №10449 про посилення мобілізації. Рішення ухвалили 243 народні депутати.

Додамо, за словами голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії законопроект про мобілізацію буде змінений до другого читання у залі Верховної Ради. У нардепів виникло багато запитань до окремих його пунктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 18:20