Фото: Житомирська ОДА

Відтепер отримати статус учасника бойових дій буде простіше: що варто знати

Відтепер отримати статус учасника бойових дій під час воєнного стану можна автоматично. Кабінет міністрів спростив цю процедуру.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко. 

"Кабмін зробив порядок надання в автоматичному режимі статусу УБД", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

За його словами, протягом чотирьох місяців Міністерство у справах ветеранів має забезпечити технічне доопрацювання реєстру.

Отримати статус УБД в автоматичному режимі можуть:

  1. Особи, які брали участь у виконанні бойових завдань безпосередньо в районах введення бойових дій або на тимчасово окупованих територіях — відомості, що підтверджують виконання особовою спеціальних завдань у районах ведення воєнних дій або на тимчасово окупованих територіях у період воєнного стану під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України у звʼязку з агресією РФ. Варто зазначити, що це не стосується осіб, які входили до складу добровольчого формування територіальної громади.
  2. Особи, які зараховані до складу добровольчого формування територіальної громади, які брали участь у виконанні бойових завдань безпосередньо в районах ведення воєнних дій або на тимчасово окупованих територіях. Ця категорія військових має надати такі дані:
  • військову частину сил територіальної оборони Збройних сил, в оперативному підпорядкуванні якої перебуває добровольче формування територіальної громади;
  • назву добровольчого формування територіальної громади;
  • період виконання бойових завдань безпосередньо в районах ведення воєнних дій або на тимчасово окупованих територіях;
  • місце виконання бойових завдань безпосередньо в районах ведення воєнних дій або на тимчасово окупованих територіях;
  • дату на номер наказу командувача угрупування про прибуття до складу сил та засобів відповідних Сил оборони;
  • дату на номер бойового наказу командира військової частини сил територіальної оборони Збройних сил, в оперативному підпорядкуванні якого перебуває добровольче формування територіальної громади.

Нагадаємо, відтепер військовим не потрібно звертатися до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щоб отримати компенсацію на оренду житла. Це рішення Кабінету міністрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.09.2024 01:27