Фото: Генштаб ЗСУ

Рада проголосувала за виплати для військових, які воюють на території РФ: що це дасть бійцям

У вівторок, 20 серпня, Верховна Рада проголосувала за виплати для військових, які воюють на території Російської Федерації. Закон гарантує бійцям такі ж виплати та преференції, як на передовій в Україні.

Про це повідомив у Telegram-каналі народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

Як зазначив нардеп, парламент проголосував за законопроект про соціальний захист українських військовослужбовців. Документ гарантує військовослужбовцям ЗСУ, які воюють на території РФ, зокрема в Курській області, такі ж виплати та преференції, як на передовій.

"Рада прийняла № 11483 про статус військових, які воюють у РФ. За в цілому — 321", — йдеться у повідомленні Железняка.

Рада проголосувала за виплати для військових, що воюють на території Росії

Фото: Telegram-канал Ярослава Железняка

Нещодавно президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, за яким за яким військові, які беруть участь в операції в Курській області, та братимуть участь в усіх інших на території Росії, будуть отримувати всі виплати та преференції, які передбачені для передової. 

Згодом комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту прийняти законопроект про соціальний захист українських військовослужбовців.

Також 20 серпня Верховна Рада ухвалила заборону релігійних організацій, що пов’язані з Російською православною церквою. У них є 90 днів для розриву зв'язків з Росією.

Раніше повідомлялось, що 20 серпня Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 11410 про позбавлення державних нагород зрадників України. Документ підтримав у першому читанні 341 народний депутат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 14:59