Фото: Pixabay

В Україні змінили правила оренди житла для військових: що потрібно знати

Відтепер військовим не потрібно звертатися до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щоб отримати компенсацію на оренду житла. Це рішення Кабінету міністрів.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства оборони України.

Окрім того, щоб отримати таку компенсацію не потрібно надавати копії довідок про реєстрацію місця проживання. Водночас обов’язок збирати окремі документи перекладено з військовослужбовців на їхніх командирів.

У Міноборони пояснили, що ці зміни врегульовують питання виплати грошової компенсації у випадку руйнування або пошкодження житла військовослужбовців внаслідок ведення бойових дій.

"Продовжуємо спрощувати бюрократичні процедури. Ми скоротили кількість довідок і захистили права військовослужбовців, зокрема тих, чиє житло було зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок збройної агресії російської федерації. Тепер оформити грошову компенсацію за оренду житла стане простіше, а скористатися цим правом зможе більша кількість захисників", — наголосила заступник міністра оборони України Наталія Калмикова.

Інформацію про право власності на нерухоме майно відтепер буде перевіряти командир військової частини або керівник підрозділу, органу, закладу чи установи, що уповноважений приймати рішення щодо її виплати. Водночас інтереси держави захищено від зловживань.

"Так, у разі, якщо виплати здійснювалися внаслідок введення військового керівництва в оману, встановлено механізм їх повернення до бюджету. Особі надається час для добровільного відшкодування коштів, а у разі незгоди — спір вирішуватиметься в суді", — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 20 серпня Верховна Рада проголосувала за виплати для військових, які воюють на території Російської Федерації. Закон гарантує бійцям такі ж виплати та преференції, як на передовій в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.09.2024 15:58