Олександр Камишін. Джерело: Facebook-сторінка Мінстратегпрому

Виготовлення мільйона дронів для ЗСУ на рік: у Мінстратегпромі відреагували на вчорашню заяву Зеленського

У грудні цього року Україна виробляє понад 50 тисяч FPV-дронів. Надалі у планах — виготовлення безпілотників середньої та великої дальності.

Про це написав міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишін у своєму Telegram-каналі.

"Учора на підсумковій пресконференції мій президент пообіцяв, що Україна наступного року виробить мільйон дронів. І це мова тільки про FPV-дрони", — зазначив він.

Міністр стратегічної промисловості запевнив, що вже у грудні цього року Україна виробляє понад 50 тисяч FPV-дронів.

Окрім FPV-дронів, за його словами, наша оборонна промисловість, уже спроможна виробити наступного року більше десяти тисяч ударних дронів середньої дальності (на сотні кілометрів) і понад тисячу дронів із дальністю за 1 000 кілометрів.

"Усі виробничі спроможності готові, контрактація на 2024 рік розпочинається", —  підсумував Олександр Камишін.

Нагадаємо, що 12 грудня міністр оборони України Рустем Умєров і його колега з Латвії Андріс Спрудс обговорили створення коаліції дронів. Вони зустрілися вперше, й одразу переговори виявилися плідними.

Андріс Спрудс зі свого боку підтвердив, що Латвія готова продовжувати та поглиблювати співпрацю, шукати нових партнерів. Тому, за його словами, коаліція дронів, технології для розвитку дронів, є важливими, аби просунутися у порятунку життів військових та наближенні перемоги України в цілому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.12.2023 13:05