Фото: Генштаб ЗСУ

Війна в Україні може закінчитися вже цього року, — Welt

Цього року війна між Україною та Росією може або призупинитися, або завершитися взагалі. Проте таке "перемир'я", ймовірно, буде лише тимчасовим.

Про це повідомляє німецьке видання Welt.

"Війна може перейти в оборонну позицію, не в останню чергу внаслідок безвідповідальних дій канцлера Шольца та інших західних політиків. З’являється все більше ознак того, що конфлікт може бути припинений на певний час", — йдеться у публікації.

На думку авторів статті, війна в Україні навряд триватиме ще кілька років. Зокрема, найімовірніше, нашій державі загрожує замороження воєнних дій вже цього року. 

Так, аналітики запевняють, що країна-агресорка може погодитися на так званий "нульовий" сценарій, коли обидві сторони зупиняться на тому місці, де вони є зараз. Проте, якщо це відбудеться, то Кремль матиме значні переваги, адже наша держава знову опиниться у "підвішеному" стані, а процес вступу до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу значно пригальмується.

Фахівці зауважуються, що такий розвиток подій Росія вважатиме, як свою перемогу, а Україна натомість матиме час для перегрупування і підготовки до відбиття нової, ймовірної, атаки.

При цьому видання пише, що шанси України на повернення втрачених територій цього року незначні. Найімовірніше, Києву доведеться зосередитися на утриманні поточної лінії фронту. До того ж аналітики запевняють, що Україна буде у дуже загрозливому стані влітку та на початку осені. Саме тоді, напевно, буде критична фаза війни, коли росіяни спробують пробити лінії оборони ЗСУ. Водночас цьому можна було б запобігти, якби Захід надав набагато більше військової допомоги Україні.

"Загалом, можна припустити, що переговорна позиція України в майбутньому швидше погіршиться через рішення Шольца та інших. Це історична трагедія. Але це прокладе шлях до заморожування цієї жахливої війни… Одна з причин, яка говорить на користь заморожування, полягає в тому, що в ході цієї війни на виснаження навіть через роки — і з витратами, що невпинно зростають, — ні агресор, ні захисник не будуть явно перевершувати один одного", — наголосили експерти.

Нагадаємо, раніше The Wall Street Journal повідомляв, що Російська Федерація використовує етнічну напруженість на Балканах, щоб розпалити нову війну в Європі, оскільки Сербія загрожує насильством щодо Косова, а сепаратисти загрожують розпадом Боснії і Герцеговини. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.03.2024 16:20