Фото: Anadolu Ajansı

У Туреччині зробили заяву про терміни завершення війни в Україні

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан сподівається, що війна між Україною та Росією закінчиться у 2025 році, а цей рік, за його словами, "стане для українців мирним".

В інтерв'ю CNN Turk дипломат заявив, що існує ризик поширення війни Росії проти України "на регіон". Він додав, що Анкара стурбована ситуацією, яка склалася. 

"Існує ризик поширення війни на весь регіон. Поширення спочатку починається з мови, а потім переходить у дії", — каже Фідан.

Він наголосив, що Анкара не бачить підстав для розв'язання проблеми цього року. Натомість бачить 2025-й "як надію на мир в Україні".

"Цей рік складний, сподіваємося на мир у 2025 році", — сказав Хакан Фідан.

Очільник МЗС Туреччини підкреслив, що його країна закликає до миру "як на платформі НАТО, так і на європейській платформі", адже війна перетворилася "на війну на виснаження, в якій обидві сторони зазнають втрат".

"Ця війна має припинитися зараз. Наш президент закликає до миру, використовуючи весь свій лідерський авторитет. Це питання мені ставлять постійно, як у США, так і на інших зустрічах", — додав Хакан Фідан.

Раніше Хакан Фідан заявляв, що Україна та Росія повинні почати переговори. Турецький міністр також додав, що "загибель і поранення понад 500 000 людей і повне знищення інфраструктури та надбудови цілої країни — це нестерпна для нас реальність".

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Ердоган привітав президента країни-агресора Володимира Путіна з "перемогою на виборах" та закликав до переговорів з УкраїноюПри цьому турецька влада, за його словами, готова на будь-яку роль у такому примиренні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2024 11:15