Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Туреччина виготовила для України морський корвет: як його назвав Зеленський

Туреччина виготовила для України новий корвет, який має посилити Військово-морські сили нашої держави. Президент Володимир Зеленський вирішив присвоїти кораблю класу "Ada" ім'я гетьмана Івана Виговського.

Про це йдеться на сторінці Офісу президента України.

В указі наголошується, що президент назвав корвет на честь гетьмана "з метою відновлення історичних традицій національного війська, увічнення пам’яті видатного українського військового, політичного і державного діяча гетьмана Війська Запорозького Івана Виговського".

"Присвоїти корвету класу Ada Військово-морських сил Збройних сил України ім’я гетьмана Івана Виговського та надалі іменувати цей корвет — корвет "Гетьман Іван Виговський", — йдеться у тексті указу.

Нагадаємо, 8 березня президент України Володимир Зеленський, прибув до Туреччини. Ввечері гарант зустрінеться із лідером турецької держави Реджепом Таїпом Ердоганом.

Востаннє президент української держави приїздив до Туреччини 7 липня 2023 року. Ердоган приймав Зеленського в особняку Вахдеттіна. Тоді між країнами було підписано меморандум про взаєморозуміння щодо "Співробітництва у сфері стратегічних галузей промисловості".

У лютому 2024 року стало відомо, що візит російського диктатора Володимира Путіна до Туреччини було відкладено. Він, ймовірно, відбудеться наприкінці квітня або на початку травня цього року.

Цікаво, що поїздка глави Кремля, яка двічі відкладалася з кінця минулого року, має стати першим візитом Путіна до країни-члена НАТО з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 17:23