Володимир Зеленський ушанував пам'ять загиблих у Бучі. Джерело: president.gov.ua

"Війна за право на існування": Зеленський ушанував пам'ять українців, яких рашисти вбили в Бучі (відео)

У другу річницю звільнення Київщини від російських окупантів президент України Володимир Зеленський ушанував пам’ять українців, яких убили загарбники під час окупації Бучанської громади. Загалом після деокупації в цьому населеному пункті виявили тіла 422 вбитих мирних мешканців, а в Бучанському районі — 1 190 тіл.

Про це нагадав президент України Володимир Зеленський у своїх соціальних мережах.

"У цієї війни — глобальне значення. Це війна за право на існування для нашої держави та водночас за право на життя для кожної людини. За гідність для нашого народу та для кожного народу, який прагне своєї долі", — зазначив він.

За його словами, це війна за те, щоби ніхто не смів ставати звіром стосовно інших.

"Й убиті окупантами наші люди, чиї тіла лежали на вулицях Бучі, стали свідченнями того, що нікому у світі не можна залишатись осторонь цієї битви. Бо саме тут, в Україні, захищаючи наших людей, наше життя, нашу державу, людяність перемагає", — наголосив український президент.

Він додав, що, аби розпочинати такі агресії проти інших, Росія спочатку знищила в собі мораль і зробила насильство та ненависть своєю ідеологією. Такі системи не зупиняються просто так. Сила їх зупиняє. Єдність їх зупиняє. Рішучість та розуміння — що саме вони хочуть знищити.

"Я дякую всім у світі, хто нам насправді допомагає. Слава нашому міцному народу, воїнам нашим! Слава всім, хто захищає людяність та життя! Слава Україні!" — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що під час візиту до України на початку лютого чинний голова Організації з безпеки та співробітництва Європи, міністр закордонних справ і торгівлі Мальти Ієн Борг відвідав Гостомель, Бучу та Бородянку. Він на власні очі побачив наслідки вторгнення російської армії 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 17:09