Фото: "Укрінформ"

Військові не виключають нового комбінованого удару по Україні найближчим часом

Найближчим часом російські загарбники можуть завдати по Україні комбінованого удару. Військові готуються до відбиття атаки.

Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі "Київ24".

"Ми постійно готуємося до чергового масованого обстрілу. Тим паче давно його вже не було. Так, якщо ми бачимо в морі носії в певній кількості, зазвичай, це може передувати комбінованому обстрілу. Тому що самостійні атаки крилатих ракет зазвичай не досягають великого успіху. Іноді відсоток збиття їх сягає 100. Є друга версія, що це, можливо, навчання", — розповів він.

Речник ВМС додав, що наразі у морі на бойовому чергуванні перебувають три російські підводні носії ракет. Тому можливість обстрілу все існує. Відтак, посадовець закликав українців не ігнорувати сигнали тривоги та перебувати в укриттях.

"Це всі підводні носії, які є у ворога в азово-чорноморському регіоні. Так, вони можуть мати на борту в загальній кількості до 12 ракет. Так, якщо паралельно відбувається спорядження літаків, можлива комбінована атака. Як і завжди, не варто нехтувати сигналами повітряної тривоги", — зауважив Плетенчук.

Нагадаємо, 29 липня російські загарбники завдали удару по місту Торецьк у Донецькій області. Загинули та зазнали поранень місцеві мешканці.

Також вночі 29 липня війська країни-агресорки завдали удару по енергетичному об'єкту у Дніпропетровській області

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.07.2024 14:52