Фото: Генштаб ЗСУ

Військові повідомили про успіхи ЗСУ поблизу Бахмута

Українським військовим вдалось досягти тактичного успіху на Бахмутському напрямку. Наші воїни просунулись поблизу Кліщіївки, але ситуація дуже динамічна й може змінюватися.

Про це в ефірі телемарафону повідомив прес-офіцер 26 артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков. Він, зокрема, прокоментував інформацію Інституту вивчення війни про те, що Сили оборони мають підтверджені успіхи поблизу Бахмута на схід від Кліщіївки.

"Щодо Кліщіївки, ми можемо спостерігати дійсно досить активні дії з нашої сторони. Дійсно, ми маємо успіх у просуванні, звільненні деякої нашої території, відбили з деяких позицій ворога і їх зайняли. Однак обстановка дійсно дуже динамічна. Це гойдалки — сьогодні ми якісь позиції зайняли, завтра — вони. Це тактичний рівень", — заявив Калашніков.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки неподалік Багданівки та Кліщіївки Донецької області, де ворог марно намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Богданівка, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

Нагадаємо, у неділю, 4 лютого, президент України Володимир Зеленський відвідав позиції українських військових у Роботиному на Запорізькому напрямку. Село звільнили від окупантів у серпні 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.02.2024 21:55