Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Військові повідомили про загрозу з Криму, попри втечу російського флоту з півострова

Станом на 24 жовтня флот Російської Федерації вийшов з Криму. Проте загроза від ворожих атак нікуди не зникла.

Таку заяву зробив спікер Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук у коментарі YouTube-каналу "РБК-Україна".

За його словами, єдиною більш-менш адекватною гарантією безпеки для нашої держави могла б стати лише повна відсутність російських кораблів в Азово-Чорноморському регіоні.

"До поки вони тут, казати, що є якийсь гарантований стабільний рівень безпеки, наразі важко. Все ж таки — це бойові одиниці, носії крилатих ракет. Зараз у них в строю вісім і як мінімум сім з них перебувають у робочому стані. Тому сказати, що ця проблема була повністю вирішена — ми не можемо", — сказав Плетенчук.

Водночас речник ВМС таки підтвердив, що кораблі країни-агресора вийшли з Криму.

"Але те, що вони покинули Крим — це факт", — додав Плетенчук.

До речі, ще в липні речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук повідомляв, що Росія вивела з окупованого Криму всі сторожеві кораблі свого Чорноморського флоту.

Також російський сенатор Дмитро Рогозін заявив, що Чорноморський флот Російської Федерації вирішив покинути Крим. Основна причина такого кроку — рашистські кораблі постійно "турбують" безпілотники Збройних сил України.

Саме тоді розпочалися розмови про те, що винищувачі F-16 з відповідним озброєнням зможуть відтіснити російські військові літаки. За деякими оцінками, після цього північно-західна частина Чорного моря, особливо коридор для цивільних судів, буде практично на 100% захищена.

Раніше українські військові також інформували, що фактично флот країни-агресорки Росії більше не має впливу на перебіг бойових дій в Україні.

Нагадаємо, британська розвідка повідомляла, що масштабні стратегічні навчання російського флоту "Океан-24", які проходили з 10 по 16 вересня, ймовірно, стали спробою продемонструвати потенціал і спроможність, попри війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2024 18:09