Дмитро Плетенчук. Джерело: Facebook

Військові пояснили важливість Кінбурнської коси для України

Через акваторію Кінбурнської коси до портів Миколаєва могли б заходити судна. Водночас окупанти з її території обстрілюють Херсонську та Миколаївську області. 

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук.

За його словами, на обстріли Миколаївщини та Херсонщини росіяни періодично отримують відповідь. Він додає, що акваторію Кінбурнської коси варто обстежити щодо мінної безпеки, адже там Дніпро впадає у Чорне море, а після знищення Каховської гідроелектростанції у водойми могло потрапити багато вибухонебезпечних предметів.

Зазначимо, що Кінбурнська коса територіально належить до Миколаївської області та розташована у північній частині Чорного моря.

Кінбурнська коса

Джерело: google.com/maps

"Якщо там судно змивало, то що вже казати про міни? Тому так, ця акваторія для нас важлива, і, на жаль, станом на зараз, вона прострілюється окупантами з Кінбурнської коси", — додав речник.

Водночас він наголосив, що Кінбурнська коса є важливою й для росіян.

Нагадаємо, раніше Міжнародний легіон Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомляв, що розвідувально-ударна група "Циклон" атакувала дронами спостережні пункти, техніку й особовий склад російських окупантів. Це відбулося під час серпневої операції на Кінбурнській косі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 14:25