Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Військові пояснили, які можливості для ЗСУ відкриває звільнення Роботиного

Звільнення Роботиного у Запорізькій області відкриває для Збройних сил України шлях для подальшого наступу. Українські захисники за останні кілька днів досягли певних успіхів на південному сході від деокупованого населеного пункту.

Про це заявив голова Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що ЗСУ продовжують закріплюватися в населеному пункті, там тривають стабілізаційні заходи, розмінування й "підготовка до подальших дій".

"Ця територія — такий собі плацдарм. Ми зможемо завести туди трохи більше військ і матимемо більші можливості для маневру. Роботине розташоване на автодорозі на Токмак — це один із важливих логістичних шляхів… До Токмака нам понад 20 км. Думаю, росіяни його просто так не залишать, потрібно буде битися за нього", — сказав він.

Штупун прокоментував інформацію про те, що окупанти наразі розмістилися навколо Роботиного та продовжують перекидати війська на цей напрямок через великі втрати в особовому складі. Водночас частина перекинутих підрозділів зовсім не підготовлена або слабо підготовлена.

Звільнення Роботиного

У понеділок, 28 серпня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що українські військовослужбовці звільнили Роботине у Запорізькій області та продовжують просуватися далі. За її словами, російська війська чинять шалений опір, але ЗСУ просуваються в бік Новопрокопівки та Очеретуватого.

Мапа з сайту deepstatemap

Мапа з сайту deepstatemap

Роботине — село в Запорізькій області, яке росіяни окупували в березні 2022 року. Воно лежить на автодорозі з Оріхова до окупованого Токмака, який називають логістичним хабом армії РФ. Токмак розташований за 25 кілометрів від Роботиного, а далі, за 48 кілометрів — Мелітополь. Саме звільнення Мелітополя аналітики називають одним із ключових завдань для української армії в ході наступу на Півдні.

Нагадаємо, раніше Штупун пояснював, що в ході просування українських військових на них чекає безліч пасток у вигляді ліній оборони ворога. За його словами, на Запорізькому напрямку противник посилив авіаційну складову, а також збільшив кількість авіаційних ударів. Це свідчить про те, що іншими силами та засобами ворог не може стримувати наступ наших військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2023 00:46