Фото: forpost.media

Військові РФ створили базу українців з тимчасово окупованих територій: хто там опинився

Військові російської армії створили базу жителів тимчасово окупованих територій, яких підозрюють у нелояльності. Наразі в ній понад 100 тисяч українців.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

У Нацспротиві наголосили, що наповненням бази займаються співробітники ГРУ та ФСБ, а їм у цьому сприяють місцеві окупаційні адміністрації. Наразі у ворожих списках присутні понад 100 тисяч осіб.

"У майбутньому доступ до неї матимуть окупанти на блокпостах", — йдеться у повідомленні ЦНС.

У центрі зауважили, що фактично, Росія перетворює захоплені землі у в’язницю просто неба, де бути українцем вважається злочином.

"Це є свідомою політикою Кремля, який намагається знищити Нас на нашій рідній землі", — додали у Нацспротиві.

Раніше повідомлялось, що російські загарбники вирішили використати новорічні свята задля посилення свого впливу на дітей, що проживають на захоплених територіях. Для цього окупанти вивезли кілька сотень дітлахів в Кремль на "ялинку".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції з американським колегою Джозефом Байденом у Вашингтоні у вівторок, 13 грудня, чітко пояснив свою позицію щодо ідеї з територіальними поступками країні-агресорці. На запитання журналіста, чи готова Україна віддати частину своїх територій Росії, він сказав, що ця ідея — "абсолютне божевілля". Президент наголосив, що це було б точно не по-християнськи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 23:37