Фото: golos.com.ua

Військовий чиновник НАТО закликав союзників готуватись до війни

Високопоставлений військовий чиновник НАТО Роб Бауер закликав державних і приватних осіб на Заході підготуватися до епохи, в якій все може статися у будь-який час, у тому числі, початок війни.

Про це повідомляє Reuters.

"Нам потрібна військова трансформація НАТО", — заявив голова Військового комітету альянсу голландський адмірал Роб Бауер, відкриваючи дводенну зустріч керівників національної оборони в Брюсселі.

За його словами, в минулому уряди та компанії НАТО жили в епоху, коли всього було вдосталь, передбачувано, контрольовано та зосереджено на ефективності. 

"Після вторгнення Росії в Україну у 2022 році їм слід скоригувати своє мислення з урахуванням епохи, в якій все може статися в будь-який час, епохи, в якій нам слід очікувати несподіванок, епохи, в якій нам потрібно зосередитися на ефективності, щоб бути повністю ефективним", — сказав він. 

Зауваження Бауера пролунали в той час, коли військова допомога або затримується, або обмежується політичними суперечками у Сполучених Штатах та Європейському Союзі.

Бауер також пообіцяв продовжувати допомогу НАТО Україні.

"Україна матиме нашу підтримку кожного наступного дня, тому що результат цієї війни визначить долю світу", — сказав він.

Водночас він висловив упевненість, що блок погодить запропонований пакет допомоги Києву в 50 мільярдів євро на екстреному саміті 1 лютого попри опозицію з боку Угорщини.

Раніше Bild повідомляв, що збройні сили Німеччини готуються до гібридної атаки Російської Федерації на східний фланг НАТО. Напад може відбутись у лютому цього року.

Нагадаємо, глава естонського уряду Кая Каллас заявила, що наступним об'єктом для вторгнення російських військ можуть стати країни Північноатлантичного альянсу. Це станеться, якщо Захід не допоможе Україні здобути перемогу у війні з агресором.

Своєю чергою міноборони Литви заявило, що у Російської Федерації немає ресурсів для нападу на країни Північноатлантичного альянсу. Наразі агресор ставить за ціль не програти війну проти України, а не відкриття другого фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 13:17