Знищена Андріївка. Фото: racurs.ua

Військовий пояснив важливість звільнення Андріївки для просування ЗСУ

У п'ятницю, 15 вересня, заступник командира третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін розповів про важливість звільнення Андріївки Донецької області на Бахмутському напрямку. 

Про це він написав у себе в Telegram-каналі.

Військовий пояснив, що Андріївка дає змогу повністю контролювати залізницю, яка є опорною лінією для подальшого наступу.

"В першу чергу Андріївка — це повний контроль над залізною дорогою, яка є опорною лінією для подальшого наступу. Тобто вона є необхідним плацдармом для просування далі, адже задача українських сил на цьому напрямку — оточення Бахмута, і без неї досягти цього неможливо", — наголосив він.

За його словами, бої за Андріївку були дуже важкими — російськими окупанти постійно перекидали резерви та втратили велику кількість військових. 

"Для них навіть думка про втрату Бахмута — це кошмар. Вони вбили тут таку кількість свого особового складу, що пояснити це логічно неможливо", — додав Жорін.

Він наголосив, що захисники України домоглися успіху, хоча багато хто в це не вірив. 

"Третя штурмова впоралася, вкотре показавши свою силу. І передусім це стало можливим завдяки нашим бійцям", — написав захисник.

Звільнення Андріївки

У п'ятницю, 15 вересня, третя окрема штурмова бригада офіційно повідомила про звільнення села Андріївка на Донеччині. За словами українських захисників, 72 бригада російської армії — розбита вщент. В результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки був оточений, відрізаний від основних сил та знищений.

За дві доби Третя окрема штурмова бригада ліквідувала:

  • начальника бригадної розвідки ворога;
  • трьох комбатів; 
  • майже всю піхоту 72 бригади, разом з офіцерами і значною кількістю техніки.

За словами захисників, взяття та утримання населеного пункту Андріївка — шлях до прориву на правому фланзі від Бахмута, і ключ до успіху всього подальшого наступу.

Нагадаємо, 14 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські воїни звільнили населений пункт Андріївка. Проте воїни Третьої окремої штурмової бригади наголосили, що повідомлення заступниці міністра оборони є хибним та передчасним. Згодом Маляр уточнила своє повідомлення, мовляв, наразі ситуація у Андріївці Донецької області досить складна та мінлива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 21:09