Скріншот із відео

Використав відео загиблого воїна для комедійного номера: "Квартал 95" втрапив у черговий скандал

Студія "Квартал 95" потрапила у скандал. Цього разу гумористи отримали хвилю хейту через використання відео з загиблим військовим Юрієм Назаренком для комедійного номера.

Зокрема, дружина загиблого бійця Наталія опублікувала у соцмережі допис, у якому висловила обурення щодо номера "кварталівців".

Що відомо про скандальний номер "Кварталу 95"

Гумористи під час одного із номерів співають пісню з рядками: "Ось такий простий формат — автомат наш дипломат. Бо не розуміють слів інших кляті москалі".

Водночас на фоні пісні транслюється відео  військовими, які танцюють під цю пісню. Одним із бійців, був загиблий Юрій Назаренко.

 

Реакція родичів

Дружина Юрія Назаренка розповіла, що відео, на якому присутній її чоловік "кварталівці" використали у своєму номері без дозволу.

"Коли побачила ці танцюльки, моє серце обірвалося. Як можна використовувати відео без дозволу, тим більше, коли цих людей вже немає серед живих? Вони замазали обличчя, але це не змінює того, що це неповага до мого чоловіка і його пам'яті. Огидно, що з болю інших людей роблять шоу", — відреагувала дружина загиблого військового.

Реакція "Кварталу 95"

У коментарі виданню "20 хвилин" гумористи запевнили, що шанують пам’ять про захисників і не мали на меті — образити військових чи їх рідних. Навпаки використали відповідне відео у своєму номері, аби підкреслити їхній героїзм та сміливість.

"Ще з 2014 року ми постійно підтримуємо наших військових та допомагаємо їм – їздимо з виступами в прифронтові міста, щоб підтримати їхній морально-психологічний стан, а також постійно купуємо та передаємо на фронт автівки, дрони, квадроцикли, РЕБи, човни та усе те, що зараз найбільше необхідно на фронті. Ми з величезною вдячністю ставимося до наших військових. Рідним захисника ми написали особисто", — наголосили у студії.

Натомість "кварталівці" запевняють, що дозволу на використання відео їм не потрібно було, адже використали відеоролики з мережі Інтернет.

"Відповідно до статті 22 Закону України "Про авторське право та суміжні права", при створенні аудіовізуального твору з використанням відео, на якому танцюють військовослужбовці, ТОВ "Квартал 95" не потрібно було отримувати жодних дозволів у авторів відео або їхніх родичів. Вони використали відеоролики з мережі Інтернет, куди їх самостійно виклали його власники (військовослужбовці) з метою публічного показу без обмеження кола користувачів, які можуть його переглядати. Тож використання таких відеороликів іншими людьми є правомірним, адже особа сама відкрила перегляд для публіки, чим дала свою згоду на поширення", — повідомили у прес-службі "Кварталу 95". 

Нагадаємо, у новорічну ніч актори "95 Кварталу" у своєму шоу виступили з пародією на жительку Скадовська, яка приїхала на Західну Україну та намагалась розмовляти українською мовою. Мер тимчасово окупованого Росією Скадовська Олександр Яковлєв засудив ці жарти про переселенку в новорічному виступі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 20.09.2024 19:59