Фото: Defense Express

Використовує Україну як полігон: у Південній Кореї пояснили, чому КНДР передала Росії ракети

Корейська Народна Демократична Республіка використовує Україну як полігон для своїх ракет, які здатні нести ядерний заряд. Саме тому Пхеньян передав це озброєння у розпорядження Російської Федерації.

Таку заяву зробив постійний представник Південної Кореї в ООН Хван Чжун Кук, пише Sky News.

Дипломат наголосив, що балістичні ракети малої дальності, які Північна Корея передала РФ, вже запускали по Україні в грудні та січні. За словами ван Чжун Кука, Сеул рішуче засуджує подібні постачання та атаки.

"Експортуючи ракети до Росії, Північна Корея використовує Україну як випробувальний полігон для своїх ракет, які здатні нести ядерний заряд... Це безцеремонна зневага до територіальної цілісності України", — додав постійний представник Південної Кореї в ООН.

Нагадаємо, The Washington Post написав 4 січня, що Північна Корея могла передати Російській Федерації декілька десятків балістичних ракет для ударів по Україні. І така військова підтримка має тенденцію до зростання.

Раніше повідомлялось, що російські військові в останні дні продовжували запускати по мирних містах України балістичні ракети виробництва Північної Кореї. У США запевняють, що мають цьому докази.

Своєю чергою у Повітряних силах ЗСУ поки що не підтверджують інформацію про те, що Росія під час обстрілів України використовувала балістичні ракети з Північної Кореї. Також спростовується інформація щодо підвищеної складності збиття ракет з Північної Кореї чи Ірану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.01.2024 20:27