Фото: ДБР

Вимагала хабар у $30 тисяч "для правоохоронців": на Житомирщині затримали адвокатесу

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру адвокатесі з Житомирщини, яка обіцяла фігуранту кримінального провадження за гроші "розв'язати питання" з правоохоронцями.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Правоохоронці з'ясували, що один з потенційних клієнтів адвокатеси є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом несанкціонованого викачування нафти з трубопроводів. Відтак, фігурантка пообіцяла своєму клієнту за 30 тисяч доларів США "розв'язати питання" із правоохоронцями. 

"Вона посилалася на власну обізнаність з матеріалами розслідування, зв’язки в правоохоронних органах та гарантувала, що домовиться про зменшення покарання для уникнення в’язниці", — наголосили у ДБР.

Клієнт отримав тиждень на пошуки грошей, але вирішив звернутись до правоохоронних органів. В ході розслідування з’ясувалося, що ніяких прямих контактів з правоохоронцями адвокатеса не мала, а просто хотіла привласнити ці кошти. Згодом вона б почала вести справу підозрюваного та намагалася б виконати власну обіцянку в законний спосіб.

Проте 22 листопада 2023 року жінку було затримано "на гарячому" під час отриманні всієї суми. Наразі зловмисниці повідомлено про підозру у шахрайстві у великих розмірах та підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", — йдеться у повідомленні.

ДБР затримало адвокатесу з Житомирщини, яка вимагала хабар у 30 тис. дол. нібито для правоохоронців

Фото: ДБР

Нагадаємо, на пункті пропуску "Порубне" на кордоні з Румунією громадянка В'єтнаму пропонувала хабар прикордонниці. Іноземка намагалася вивезти сина з України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.11.2023 21:18