Вимагання 1 млн доларів США неіснуючого боргу – прокуратура затримала організатора

24 СІЧНЯ 2022 09:59

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури Києва викрито та затримано учасника злочинної групи за фактом вимагання у підприємця 1 млн доларів США, поєднаного з заподіянням тілесних ушкоджень потерпілому та погрозами насильства стосовно членів його сім’ї (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, до поліції звернувся приватний підприємець, який повідомив про те, що група осіб вимагає у нього 1 млн доларів США неіснуючого боргу. Вони неодноразово погрожували потерпілому завдати тілесних ушкоджень, а також розправою стосовно його близьких. Зловмисники вказували на необхідність сплати коштів на користь злочинної спільноти, очолюваної «злодієм у законі».

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Офіс ГП.

«У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали одного із учасників злочинної групи - громадянина Грузії, після передачі йому першої частини грошових коштів у сумі 70 тис доларів США. Наразі затриманому готується повідомлення про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають заходи із встановлення інших учасників злочину», - йдеться в повідомленні.

Фото Офісу ГП.

Також читайте: Головного лісничого Вищедубечанського лісгоспу судитимуть за вимагання 40 тис. доларів хабаря

Події, 24.01.2022 09:59