Фото: "Вікіпедія"

Винищувачі F-16 для України: у Пентагоні зробили важливу заяву

Речник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки Патрік Райдер заявив, що Україна зможе використовувати винищувачі F-16 лише на території своєї держави.

В інтерв'ю "Радіо Свобода" посадовець розповів, що Захід бачить використання винищувачів Україною лише в межах її суверенної території.

"Справді, ми тут говоримо про надання Україні унікального повітряного потенціалу, знову ж таки, який має на меті зосередитися на захисті Україною своєї суверенної території всередині суверенних кордонів України. Те, на чому фокусується повітряна коаліція, — це забезпечення України підготовкою, необхідною їй для керування цими літаками. І врешті-решт, як ви кажете, доставкою F-16 в Україну", — сказав він.

Водночас, за словами речника Пентагону, на сьогодні повітряна коаліція докладає всіх зусиль, щоб навчити українських пілотів та техніків керуванню та обслуговуванню цих літаків.

"З погляду Сполучених Штатів і, звичайно, Контактної групи з питань оборони України, ми зосереджені насамперед на розумінні того, які потреби України є найнагальнішими. Наприклад, протиповітряна оборона. Потім триває робота з міжнародним співтовариством для задоволення цих потреб у майбутньому. Що стосується операцій в Україні: ви знаєте, Сполучені Штати не воюють з Росією. Ми не прагнемо війни з Росією. Ми зосереджені на тому, щоб допомогти Україні захистити свою суверенну територію та повернути її", — додав Райдер.

Нагадаємо, раніше американське видання The New York Times написало у своїй статті, що на 12 українських пілотів, які до літа цього року будуть готові до бойових вильотів на винищувачах F-16, не вистачить літаків. Україна на початках отримає лише шість винищувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2024 15:02