Олександр Сирський. Джерело: bilopillia.city

Винищувачі F-16 в українському небі: Сирський вказав на певні обмеження

Американські винищувачі F-16, які найближчим часом отримає Україна, допоможуть Збройним силам у боях з російською армією. Проте вони мають певні обмеження на лінії бойового зіткнення.

Таку заяву зробив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, пише The Guardian.

Як зазначає видання, на тлі скептицизму щодо перспектив України досягти повної перемоги Сирський наголосив на різних позитивних подіях. F-16 зміцнить протиповітряну оборону України. Вони дозволять Києву ефективніше працювати проти російських крилатих ракет і точно вражати наземні цілі. 

"Однак існують межі того, чого можуть досягти F-16. Вони повинні залишатися в 40 кілометрах або більше від лінії фронту через ризик, що Москва їх зіб'є", — додав Олександр Сирський.

Як відомо, держсекретар США Ентоні Блінкен на саміті НАТО у Вашингтоні в липні заявив, що F-16 виробництва Lockheed Martin літатимуть в українському небі цього літа. Це кульмінація тривалого процесу, який передбачає навчання в США і в декількох місцях у всій Європі, а також поточні та майбутні постачання літаків із Бельгії, Данії, Нідерландів і Норвегії.

Нагадаємо, минулого тижня міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що винищувачі F-16 від Нідерландів надійдуть в Україну найближчим часом. На першому етапі Україна використовуватиме їх у протиповітряній обороні. Саме це стане пріоритетом.

Своєю чергою генерал Джеймс Геккер, командувач Військово-повітряних сил США у Європі заявив, що прибуття винищувачів F-16 в Україну стане першим етапом тривалішого процесу переходу збройних сил країни на західну тактику й оснащення. Й на початках це аж ніяк не буде панацеєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2024 10:37